Brannsikker bolig

Bør ha brannøvelsen hvert år, men nesten ingen gjør det

Høysesongen for boligbranner er i gang, og enkle grep kan redde liv.

NÅR ULYKKEN RAMMER: Brann i boligen kan ramme oss alle. Det er også derfor Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap råder familier å ha brannøvelse hjemme minst en gang i året. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix.
NÅR ULYKKEN RAMMER: Brann i boligen kan ramme oss alle. Det er også derfor Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap råder familier å ha brannøvelse hjemme minst en gang i året. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Høst og vinter bringer med seg kulde og mørketid, da er det koselig å tenne stearinlys og fyre i ovnen hjemme.

Mindre koselig er det at den kjølige tiden på året, som en følge av dette, er høysesong for boligbranner.

Boliger skal sikres best mulig mot brann, men ikke alle hjem er det.

Så hvordan kan du sørge for at boligen din er godt nok rustet mot brann?

- Ha brannøvelse hjemme

- Statistikken vår viser at det er flere branner om vinteren enn ellers i året. Spesielt i månedene desember og januar er det ofte mange branner. Det kan skyldes at vi er mer inne om vinteren, bruker levende lys, fyrer i peisen og bruker mer elektrisk utstyr enn ellers i året, sier Ann Christin Olsen-Haines, fungerende avdelingsdirektør i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

Hun forteller at ved en boligbrann har du og familien kun få minutter på å komme dere ut. Derfor mener hun at alle som bor i boligen bør være best mulig forberedt dersom katastrofen skulle ramme.

- Med jevnlige brannøvelser er både små og store forberedt hvis alarmen går. Dere bør derfor gjennomføre brannøvelse hjemme minst én gang i året, råder Olsen-Haines.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.