Borettslaget gikk konkurs, mistet innskudd

Kan de få noe tilbake?

Foto: iStockphoto.com
Foto: iStockphoto.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Borettslaget Hamnatoppen i Tromsø har begjært seg selv konkurs. Dette betyr at borettshaverne taper det de har betalt for andelen, skriver Forbrukerrådet i en pressemelding.

Hamnatoppen det tredje borettslaget som det siste året gått konkurs her i landet. Det kan imidlertid være en liten sjanse for at andelshaverne kan få tilbake noe av innskuddet.

Merk at det formelle innskuddet ikke nødvendigvis er lik den summen du kjøpte boligen for. Hvor stor din andel i borettslaget er, kommer frem av avtalen eller bygge- og finansieringsplanen.

- Må jeg flytte?

For å ta det aller viktigste først: Du blir ikke umiddelbart kastet ut på gaten, selv om borettslaget du bor i skulle gå konkurs.

Det som skjer er at den bruksretten du i sin tid kjøpte, går over til å bli en leierett. Ifølge Forbrukerrådet får beboerne en tidsubestemt leieavtale, etter husleieloven. Regler om oppsigelse vil da gjelde på vanlig måte.

Husleien skal settes til gjengs leie. Det vil si at dagens "husleie" som også omfatter nedbetaling av fellesgjeld, ikke nødvendigvis ikke er det du vil måtte betale fremover. For å fastsette husleie, vil boligene vurderes opp mot tilsvarende objekter i nabolaget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer