Borettslaget gikk konkurs

Dampsaga borettslag på Lillehammer har gått konkurs. Et råttent borettslag, sier direktør i NBBL.

En leilighet er til salgs på Dampsaga Borettslag nå, men det spørs hvordan kjøpsviljen er. Faksimile fra Finn.no.
En leilighet er til salgs på Dampsaga Borettslag nå, men det spørs hvordan kjøpsviljen er. Faksimile fra Finn.no. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bankene har gjort en dårlig jobb i forhold til Dampsaga borettslag på Lillehammer. Det mener Forbrukerrådet, som ikke er overrasket over at borettslaget nå går konkurs.

- Dampsaga og andre liknende borettslag ble solgt i en tid med meget lave renter. Dermed kunne man markedsføre svært lave kostnader, og det var ingen krav om å fortelle kjøperne om den reelle totalprisen, sier underdirektør Torgeir Øines i Forbrukerrådet i en artikkel på Forbrukerportalen.

Mer om beboernes rettigheter her.

Les også: - Ikke nedbetal fellesgjelden!

Dristige utlån

Borettslag med tilsynelatende lave kostnader lokket på beboere som kanskje hadde et litt blåøyd forhold til hva som faktisk var den reelle prisen på boligen. Når bankene dessuten ga lån til personer som ikke hadde økonomi til å betjene kostnadene ved boligene, får borettslaget problemer når rentene begynner å løpe.

- De tilsynelatende lave kostnadene gjorde det mulig for utbyggerne å ta en høyere pris, og først når rentene normaliserer seg går det opp for beboerne hva den reelle prisen på boligen er.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer