Borte bra - hjemmekontor best?

Det kan være fint å jobbe hjemme, men det forutsetter at du ikke vasser i ledninger, papirrot og, ja, mer ledninger.

LITT I OVERKANT? Hjemmekontoret ditt må ikke se ut som det aldri blir brukt, men det behøver heller ikke se ut som et underbruk av den lokale søppelfyllinga.
LITT I OVERKANT? Hjemmekontoret ditt ikke se ut som det aldri blir brukt, men det behøver heller ikke se ut som et underbruk av den lokale søppelfyllinga. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hjemmekontor er for noen bare et annet ord for "jeg trengte å slappe av litt", men det er også et sted hvor mange av oss faktisk gjør noe - så sant ikke hjemmekontoret kommer i veien for selve jobbinga.

Det kan fort skje hvis du ikke tenkte deg så godt om før du bestemte deg for å starte for deg selv, eller hvis hjemmekontoret har blitt til underveis. Før du vet ordet av det er det ledninger overalt, papir overalt, og hvis du er ekstra uheldig får du vondt i både rygg og skuldre fordi du sitter bøyd over en laptop rundt et altfor høyt kjøkkenbord.

Slapp av, det finnes en løsning på det meste. Her har du noen stalltips som kan gjøre tilværelsen på hjemmekontoret enklere.

Les også: Slik blir du kvitt kabelrotet

Så ble det lys

Det er ikke alle som har den fordelen at de kan designe hjemmekontor helt fra bunn av, men hvis du tilhører en av de privilegerte, eller en av dem som har tid til og penger til en rask oppussingsjobb, kan det være greit å tenke gjennom ting som du kanskje tror er forbeholdt interiørmagasiner og Homsepatruljen: Farge og lys.

- Å ha et godt arbeidslys er viktig når du jobber. Taklamper over arbeidsbordet gir lys ovenfra og er både praktisk og fint. Velg lamper med dimmere slik at du kan justere lysstyrken, sier Frode Skage Ullebust, komunikasjonsrådgiver i IKEA Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.