Bosch malesprøyte PSF 5000E

Vi har malt et kjellerrom, tak og vegger med denne.

SPARER DEG FOR TID: En sprøytepistol er et svært effektivt maleredskap! Foto: BRYNJULF BLIX
SPARER DEG FOR TID: En sprøytepistol er et svært effektivt maleredskap! Foto: BRYNJULF BLIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å male vegger og tak er krevende, spesielt om du har høyt tak og profilert veggpanel. Med bytte mellom rulle og pensel blir jobben omfattende hvis det er snakk om store rom.

Rulle på skaft gjør jobben lettere, men det aller enkleste er å sprøytemale. Det erstatter alle typer maleverktøy, både pensler og ruller, og krever ikke slitsomme håndbevegelser.

Vi har tidligere skrevet om vårt førsteinntrykk (der finner du også en video) av den nye løsningen fra Bosch, hvor vi fikk teste sprøytemaling på vegg.

Nå har vi lånt en maskin og malt et helt rom, både tak og vegger, og gjort noen flere erfaringer.

Les også vår test av Bosch PFS 65, en tidligere, mindre modell.

Maskinen

Maskinen består av en kompressor, en fire meter lang slange og selve sprøytepistolen. Den er omtrent like enkel å ta i bruk som en vanlig støvsuger, men i stedet for å velge munnstykke velger du dyse etter som hva slags maling du skal bruke (lakk, lasur og veggmaling). Du stiller også inn den tilsvarende luftmengden på selve kompressoren.

Du skal altså ikke regulere noe som helst med avtrekkeren, den er en ren av/på-bryter for malingstilførselen. Det er dysene og innstillingen på kompressoren som bestemmer hvor mye som kommer ut av sprøyten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer