Brannfarlige juletrelys

Advarer mot brannfarlige juletrelys fra eBay, Wish og AliExpress.

PASS PÅ: Which har testet billige juletrelys og advarer mot brannfarlige produkter fra Wish, AliExpress og eBay. Alle sier at produktene nå er fjernet fra nettstedene. Foto: NTB scanpix
PASS PÅ: Which har testet billige juletrelys og advarer mot brannfarlige produkter fra Wish, AliExpress og eBay. Alle sier at produktene nå er fjernet fra nettstedene. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det britiske forbrukermagasinet Which har kjøpt billige juletrelys fra nettmarkedene Wish, eBay, AliExpress og Amazon Marketplace og testet hvor trygge de er.

- Disse juletrelysene, kjøpt online fra AliExpress, eBay og Wish, kan ta fyr eller gi deg elsjokk, skriver Wish.

- Ikke kjøp disse lysene

De har kjøpt totalt 13 lyskjeder til juletrær fra fire markedsplasser på nett.

Kun ett av de 13 produktene var trygge å bruke og lovlige å selge etter britiske regler.

Which skriver at testen avslører farene som er forbundet med å kjøpe billige og brannfarlige juletrelys solgt av tredjepartsforhandlere som AliExpress, eBay og Wish.

- Ikke kjøp disse lysene, eller ta dem ned hvis du allerede har det, da de kan lyse opp jula din på helt feil måte, skriver Which.

De forteller at nesten halvparten av juletrelysene som de testet fra AliExpress, eBay og Wish, var elektrisk utrygge og farlige å bruke. Og mer enn 90 prosent av de lysene som ble testet, oppfyller ikke standarden slik at de lovlig kan selges i Storbritannia.

- De seks mest bekymringsfulle settene med lys vi testet kan forårsake brann eller elektrisk støt, skriver Which.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.