Brannfarlige tørketromler fra Siemens

Tørketromler fra 2002 bør sjekkes nå for å unngå ulykker.

SLIK SJEKKER DU: Sjekk innsiden av døren eller på baksiden av maskinen. Her fra IFA-messen: Siemens' nye vaskemaskin og tørketrommel som ikke skal være berørt.  Foto: ELISABETH DALSEG / BSH
SLIK SJEKKER DU: Sjekk innsiden av døren eller på baksiden av maskinen. Her fra IFA-messen: Siemens' nye vaskemaskin og tørketrommel som ikke skal være berørt. Foto: ELISABETH DALSEG / BSH Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Eiere av Siemens-tørketromler fra 2002 bør følge godt med. Maskinene kan i verste fall overopphetes og utgjøre en potensiell risiko for brann, melder Bosch og Siemens Husholdningsapparater (BSH).

Feilen finnes i en elektrisk komponent i kontrollpanelet, ikke helt ulikt feilen som kan oppstå i oppvaskmaskiner fra Siemens og Bosch produsert i perioden 1999-2005. Det skal imidlertid ikke være noen sammenheng mellom de to advarslene, forteller BSH Dinside.

Husholdningsapparatene som ikke er så brannfarlige som mange tror

Sjekk din trommel

Nå ber selskapet sine kunder om å sjekke tørketromlene sine.

"Gratis reparasjon av den defekte komponenten hos kunden vil bli utført av en servicetekniker og vil eliminere problemet", heter det i en melding fra hvitevareprodusenten.

Inntil apparatet er reparert, bør berørte apparater som et forebyggende tiltak kun brukes under tilsyn.

Hvitevarene som varer lengst: tørketromler fra Siemens, AEG og Zanussi

Slik sjekker du din tørketrommel:

Sjekk modell- og produksjonsnummeret. Det finner du på en merkelapp som enten befinner seg på innsiden av dørpanelet eller på baksiden av tørketrommelen.

Her kan du se hvor du finner dem:

Foto: BSH HVITEVARER
Foto: BSH HVITEVARER Vis mer


Fyll inn nummerne i skjema på Siemens nettside Tørketrommeltiltak eller ring gratisnummer 800 31 301 for å gjøre en avtale om reparasjon.

Les også: Hvorfor er vibrasjonsdemperne så dyre?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer