Brannfellene i vinterkulden

Tabbene som gir alt for mye varme i kulden.

Brannfellene i vinterkulden
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge informasjonsrådgiver Jon Berge i If Skadeforsikring har de registrert hele 25 store branner siden 17. desember.

Til sammenligning har de vanligvis rundt 150 større brannskadeoppgjør i året. Med større oppgjør menes skadeutbetalinger på over 1 million. - Samlet sett utgjør disse 25 brannene 75 millioner i utbetalinger, sier Berge til DinSide.

Se video: Brannsikring av hjemmet ditt

De farligste feilene

Brannfaren øker nemlig når det er kaldt, som følge av feil på anlegg - eller hva vi gjør for å holde varmen. Her er fellene du bør passe deg for:

  • Ro ned fyringen- Vi har sett mye pipebranner som følge av overfyring, sier Berge. Kraftig fyring avdekker konstruksjonsfeil, som igjen kan bli forverret av økt bruk, og det kan oppstå brann.

    Du bør også sørge for at pipen blir jevnlig feiet.

  • Ikke varm opp med kokeplaterKokeplater er til for å lage mat på. Ikke til å varme opp ulike andre saker og ting. Men Berge forteller at en mann i Østfold satt fyr på garasjen sin med en kokeplate. Han skulle være smart og varme opp bilen, og satt en løs kokeplate under. Først tok bilen fyr, og så tok den med seg garasjen i dragsuget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer