Branntilløp i bærbar PC

Vi har hørt om batterier som tar fyr, her var det et minnekortadapter som smeltet.

Publisert
Sist oppdatert

At elektrisk strøm i master og stikkontakter er farlig vet alle, men vi regner som regel ikke med at de lave spenningene som brukes når vi kobler sammen tilleggsutstyr til bærbare representerer noen fare.

Men lave spenninger er ingen garanti mot alvorlige hendelser! Spesielt i forbindelse med batterier, som kan levere svært store strømmer ved kortslutning.

Vår leser har fått erfare dette da han ble utsatt for en ganske dramatisk hendelse.

Bildene som forsvant

Vår leser hadde tatt noen bilder og skulle som vanlig overføre disse til den bærbare PCen, en hp Pavilion dv9060ea, ved hjelp at et adapter til kortleseren i maskinen.

Til tross for at han hadde valgt å overføre alle bildene (trykket Ctrl+A) fant han ut at noen bilder manglet, og de lå ikke på minnekortet.

Hn startet da et gjenopprettingsprogram han hadde brukt tidligere, for å se om det var mulig å få hentet ut noe mer av minnekortet. Det fungerte ikke, og han prøvde et annet program.

Dette programmet hang seg også opp og stasjonsbokstaven ble borte.

Den naturlige reaksjon er da å dra ut minnekort og adapter og sette det inn igjen for å prøve forfra på nytt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer