Brannvern på boks

Vi har testet det aller nyeste innen brannsikkerhet.

Vi har testet brannvernspray. I videoen under kan du se hvordan det gikk med julepynten i strå.  Foto: Per Ervland
Vi har testet brannvernspray. I videoen under kan du se hvordan det gikk med julepynten i strå. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Desember er høysesong for boligbranner, og det kommer stadig nye produkter på markedet som skal forhindre brann. Det siste vi har sett, kommer på sprayflaske, og heter Brandvakten, eller brannvakt på norsk.

Dette er en spray som skal virke flammehemmende på det meste; tre, tøy, syntetiske materialer, papir og verneklær.

Er boligen din brannsikker?

– Dette er veldig spennende, og et helt unikt produkt, sier Magne Teigland, sjef for Biltema som fører Brannvakten til DinSide. - Den gjør at det som blir sprayet forkuller ved brann i stedet for å flamme opp, og hindrer dermed at flammene sprer seg.

– Noen vil nok være skeptiske til å spraye et kjemisk produkt rett på juleduk, klær, og lignende. Men produktet er ufarlig for både mennesker og materialer, sier Teigland.

Men virker det? Vi har testet.

Slik testet vi:

En ting er hva forhandleren sier, og hva som står på pakken, men virker det? Vi har testet med enkel juletrepynt i strå fra Åhlens. Etter å ha sprayet rikelig med brannvakt på julepynten, lot vi det tørke og trekke inn over natten, før vi sjekket hvordan pynten tålte flammer. I videoen under kan du se hvordan det gikk:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.