Brannvesenet advarer

Minner om risiko ved bruk av hvitevarer om natta.

FARE: Mange nordmenn bruker vaskemaskin og tørketrommel på nattestid når strømmen er billigst. Foto: Shutterstock/Tryg Forsikring
FARE: Mange nordmenn bruker vaskemaskin og tørketrommel på nattestid når strømmen er billigst. Foto: Shutterstock/Tryg Forsikring Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden 1.januar 2016 fram til i dag har det vært 253 bygningsbranner, melder Vestfold interkommunale brannvesen Brannvesenet (VIB) på Twitter.

Brannvesenet har rapportert at fem branner startet i tørketrommel, fire i oppvaskmaskin og to i vaskemaskin.

- Vi har ikke grunnlag for å påstå at det er livsfarlig å bruke vask og tørk om natta, - når strømmen er billigst. Det soleklart beste er selvfølgelig å være våken og hjemme når du benytter tørketrommel, vaskemaskin eller oppvaskmaskin, tvitrer Brannvesenet.

Samtidig har brannvesenet forståelse for at noen må ta valg for å klare å betale strømregningen, lån og andre utgifter som har økt.

- Er du nødt til å bruke vask og tørk om natta, må du ha røykvarslere som du vet virker. Usikker? Trykk på testknappen! Gjentas månedlig, tvitrer brannvesenet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer