Brannvesenet advarer

Tabben førte til full utrykning fra brannvesenet.

PASS PÅ: Det kan fort oppstå brann. Foto: VIB
PASS PÅ: Det kan fort oppstå brann. Foto: VIB Vis mer
Publisert

Brannvesenet er ofte ute og advarer folk om ulike brannfeller. Denne gangen er det Vestfold Interkommunale Brannvesen som advarer etter å ha rykket ut til 28 branntilløp på komfyrer i Tønsberg-området.

Fredag formiddag rykket brannmannskapene ut til en bolig på Sem i Tønsberg

- En handlekraftig person i boligen slukket brannen med brannslokningsapparat med skum. En kartong med egg var satt på komfyrtoppen, og ved et uhell hadde plata blitt skrudd på, sier underbrannmester Trond Skuggedal på VIBs Facebook-side.

Han forklarer videre at varmen fra den keramiske platetoppen antente eggekartongen. Det rapporteres også om minimale skader.

- Komfyren er ikke en oppbevaringsplass. Det er så fort gjort å skru på plata, og det å oppbevare ting inne i stekeovna er heller ikke lurt. Bli ved komfyren når du lager mat. Installer komfyrvakt for økt sikkerhet, som bryter strømmen når det er fare på ferde.

Avslutningsvis kommer brannvesenet med følgende oppfordring:

- Vi oppfordrer deg til alltid å sjekke komfyren før du forlater boligen, likeledes før du går til sengs for natta. Det er en god vane og forebygger uønskede situasjoner på grunn av forglemmelse.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer