Bråstopp i nyboligsalg

Kun to prosent av nye boliger ble solgt de to siste månedene.

Salget av nye boliger går tregt. Foto: iStockphoto.com
Salget av nye boliger går tregt. Foto: iStockphoto.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Antallet nye boliger som ligger ute for salg øker stadig. I løpet av de siste to månedene ble kun 212 nye boliger blitt solgt, melder Econ Pöyry. Av 374 prosjekter som var i salg både i august og oktober har vi registrert 281 prosjekter der ingen boliger har blitt solgt.

I august var salget av nye boliger på fire prosent, og på samme tid i fjor var 7 prosent av nye boliger solgt.

Nå er utbyggerne desperate: Kjøp bolig, bo gratis i ett år

Econ Pöyry har informasjon om 12.614 boliger i prosjekt som ble solgt eller ble lagt ut for salg i perioden august til oktober.

Antallet ferdigstilte boliger til salgs øker fortsatt. Per i dag er 726 ferdigstilte boliger til salgs, en økning på 254 enheter siden august og 352 flere enn målingen i juni. Og begge disse tallene var nye rekorder.

Antallet ledige boliger totalt er imidlertid litt lavere enn i august. Dette skyldes i hovedsak at fem prosjekter med til sammen 821 boenheter er kansellert.

Usikkerhet rundt lovverket om rettigheter og garantier ved salg av nye boliger kan være en medvirkende årsak til dette. Nå tar regjeringen affære og foreslår økte garantier og innskjerping av reglene for videresalg av nye boliger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer