Hvordan fjerne nupper fra klær?

Bruk denne her

Så utrolig effektivt!

FJERNER NUPPER: Er det ett triks som virkelig funker, så er det dette! Video: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert

En varm og god strikkegenser er både behagelig og fin å bruke i kuldesesongen, og praktisk å slenge over skuldrene på kjølige sommerkvelder.

Derimot er det skikkelig irriterende, og ikke akkurat pent, når favorittgenseren er blitt full av nupper. Joda – ofte kan du plukke de av, men det er nødvendigvis ikke gjort i en håndvending.

Så hvilken metode fungerer best for å fjerne nupper? Og ikke minst: Hvordan forebygge nupper?

Her får du svar!

Derfor blir det nuppete

Årsaken til at strikkegensere ofte blir nuppete, er sammensatt, ifølge Ingun Grimstad Klepp, professor i Klær og Bærekraft ved OsloMet.

- En blanding av lange, sterke og kortere, svakere fiber er én årsak. Nuppene dukker opp når kortere fiber løsner fra stoffet og henger seg fast i lengre fiber. Og om plagget består av en blanding av syntetisk tekstil og naturfiber, oppstår det elektrisitet ved bevegelse, og dermed dannes nupper, sier Klepp.

Og er det én ting som er sikkert, så er det at kvalitet på tekstilet har mye å si for hvor lett det oppstår nupper på plagget, understreker hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer