Sjekke bad på visning

Bruk en klinkekule til å sjekke sluket i dusjen

Alt du må vite om baderom når du skal kjøpe bolig. Vet du, for eksempel, hva membran og rør-i-rør er for noe?

DUSJSJEKK: Det er lurt å sjekke at vannet fra kranen og dusjen på badet finner veien ned i sluket. Et annet lurt tips er å bruke en klinkekule til å kontrollere at sluket er på det laveste punktet på baderomsgulvet. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
DUSJSJEKK: Det er lurt å sjekke at vannet fra kranen og dusjen på badet finner veien ned i sluket. Et annet lurt tips er å bruke en klinkekule til å kontrollere at sluket er på det laveste punktet på baderomsgulvet. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For mange boligkjøpere er badet det «skumleste» rommet, for det er en allmenn oppfatning at feil og mangler her kan koste deg dyrt. Du må skille pynt fra oppussing, og et nytt gjennomsnittsbad er ikke billig.

- Et nytt bad koster fort mellom 200.000 og 300.000 kroner, og er dermed det dyreste rommet å renovere, sier Roger Andersen, takstmann og nyvalgt visepresident i Norsk Takst.

Av denne grunn bør du lese grundig om baderommet i tilstandsrapporten, samt sjekke dette nøye på visning. Men, hva betyr takstmannens baderomsbeskrivelser? Og, hvordan sjekker du egentlig badet selv?

- Tilstandsgradene bør tolkes i verste mening

Takstmannens undersøkelser strekker seg til det som er synlig på badet, som sprekker i flisene. Det som takstmannen ikke kan se, vil bli beskrevet med forbehold, ifølge Pia Cecilie Høst, leder av forbrukerdialog i Forbrukerrådet. Slike forbehold kan være formuleringer som «antatt bygget med membran».

I tillegg til beskrivelser av feil og risiko, møter forbrukeren tilstandsgradene (TG), som går fra TG0 til TG3. For et baderom kan de beskrive følgende tilstand:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer