Flekker på sofa

Bruk grytelokket her

«Dampemetoden» gjorde sofaputa ren og pen.

«DAMPEMETODEN»: Kokt vann, grytelokk, klut og en oppvasktablett - vips, så har du fjernet flekkene fra sofaen! Video: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er nesten umulig å unngå å få flekker i sofaen, og noen av dem kan være skikkelig vanskelig å få bort.

Men det er flere metoder du kan forsøke for å både forebygge og fjerne flekkene, for eksempel «dampemetoden».

Vi fant frem grytelokk og klut og testet. Se video lenger opp hvordan det gikk!

Forskjell på sofatrekk

Før du går løs på en eller flere flekker på sofaen må du forsikre deg om at trekket tåler metoden og rengjøringsproduktet du har tenkt å bruke, ellers risikerer du å ødelegge trekket.

- En skinnsofa inneholder naturlige mengder fett som er viktig for at den beholder glans og styrke, noe en tekstilsofa ikke har. Ullsofa må behandles skånsomt. Derfor er det viktig å passe på at du ivaretar behovet til underlaget ved flekkfjerning, sier Line Mercedes Åramnes, leder Kvalitet og Opplæring ved CityMaid:

Flekkfjernere til utvortes bruk finnes i ulike former; pulver, skum eller flytende. Det kan være lurt å spørre faghandelen om hjelp til å finne produktet som passer type sofatrekk og flekken som skal fjernes, råder Åramnes.

Legg lokk på flekken

Har du ikke noen tradisjonell flekkfjerner i hus, kan du forsøke å fjerne sofaflekken med «dampemetoden». I videoen over ser du hvordan det gikk da vi testet selv!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer