Bruk impregnering mot muggsopp

Slik stopper du de usynlige muggangrepene.

Membranen skal ligge bak fliser og fuger, men det skader ikke å stoppe vannet før det kommer så langt. Foto: Chera Westman
Membranen skal ligge bak fliser og fuger, men det skader ikke å stoppe vannet før det kommer så langt. Foto: Chera Westman Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alle nyere norske baderom som er bygget forsvarlig har en fuktsperre som skal hindre muggsoppvekst og følgende råteskader. Det er imidlertid ikke bare det bak membranen som bør beskyttes. Mugg og sopp trives godt i det varme og fuktige klimaet i badet, og trives ekstra godt i fugene og bak flisene.

Det er dårlig nytt for inneklimaet: Mugg og vannskader kan gjøre deg forkjølet, men heldigvis har forskere funnet ut at det ikke er astmafremkallende.

Pass ekstra på i dusjen

I tillegg til vann og varme er såperester som følger med vannet gjennom de mikroskopiske porene i fugene mellom flisene i dusjen et yndet måltid for mugg og sopp. Dette forhindrer du ved å tette porene i fugene mellom flisene.

Du trenger ikke ringe håndverker for å få jobben gjort, du gjør jobben enkelt selv med et eget impregneringsmiddel for flisefuger. Fugeimpregneringen fra Alanor, som er brukt på trinn for trinn-bildene under, inneholder blant annet silikon og voks og er ufarlig for mennesker.

Før du starter er det viktig å passe på at underlaget er rent og tørt, dette for å forhindre at du stenger fukten inne i veggen mellom membran og impregnering. Er baderommet helt nytt er det viktig at fugen har herdet helt gjennom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer