Unngå melbiller og skadedyr

- Bruk opp det du har før du kjøper nytt

- Ikke oppbevar store mengder tørrvarer, hvis du vil unngå småkryp på kjøkkenet.

HAMSTRET TØRRVARER? Eksperter advarer mot å ha store mengder mel og andre tørrvarer stående i kjøkkenskap og skuffer. - Det hender at det følger med melbiller i melet man kjøper. Kjøp det du trenger, og bruk det opp før du kjøper nytt. Slik sikrer du en viss omløpshastighet på matvarene og unngår at biller, møll og larver får formere seg fritt i posene og eskene, oppfordrer Norsk Hussopp Forsikring. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
HAMSTRET TØRRVARER? Eksperter advarer mot å ha store mengder mel og andre tørrvarer stående i kjøkkenskap og skuffer. - Det hender at det følger med melbiller i melet man kjøper. Kjøp det du trenger, og bruk det opp før du kjøper nytt. Slik sikrer du en viss omløpshastighet på matvarene og unngår at biller, møll og larver får formere seg fritt i posene og eskene, oppfordrer Norsk Hussopp Forsikring. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det er mange som har opplevd å komme til tomme hyller med tørrvarer og mel i løpet av den måneden som har gått siden de første tiltakene mot corona-viruset var et faktum - selv om butikker og myndigheter stadig oppfordrer folk til å ikke hamstre men å kun kjøpe det de trenger.

Men dersom du er blant de som likevel har bunkret opp litt ekstra tørrvarer som mel, frokostblandinger, ris, pasta og liknende, bør du også ha fokus på å få brukt opp disse tørrvarene før du får «gjester».

Nå advarer Norsk Hussopp Forsikring mot å oppbevare store mengder tørrvarer i skapene dine hvis du vil unngå småkryp på kjøkkenet.

– Det hender at det følger med melbiller i melet man kjøper. Det er naturlig, og ikke farlig. Men de bør ikke få utvikle seg, derfor er det viktig å ikke oppbevare mel og kornvarer for lenge i kjøkkenskapet, sier Øyvind Magerøy, fagsjef i Norsk Hussopp Forsikring.

– Kjøp det du trenger, og bruk det opp før du kjøper nytt. Slik sikrer du en viss omløpshastighet på matvarene og unngår at biller, møll og larver får formere seg fritt i posene og eskene, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer