Halloween 2022:

Bruker sjokksum på halloween

Mats Bache Flymo (30) blar opp når han pynter huset på Nordstrand til halloween.

INVITERER INN: Mats Bache Flymo og Amalie von Ahnen satser på nærmere 500 besøkende på halloween 31. oktober. Foto: Privat
INVITERER INN: Mats Bache Flymo og Amalie von Ahnen satser på nærmere 500 besøkende på halloween 31. oktober. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mats Bache Flymo og Amalie von Ahnen sparer ikke på kruttet når de skal feire halloween kommende helg.

Med elleve kilo godteri, røykmaskiner, lyd og lys går de «all inn» for å gjøre boligen på Nordstrand til Norges råeste halloween-hus.

Det blir også skumle figurer og dukker, samt eget «åsted» i hagen.

- Jeg har pyntet til langt på natt. Det er mye som skal opp både ute og inne, sier han når Dagbladet ringer.

Saken ble først omtalt av Nordstrands Blad.

GRØSS OG GRU: Foran huset er det laget en «kirkegård». Foto: Privat
GRØSS OG GRU: Foran huset er det laget en «kirkegård». Foto: Privat Vis mer

Frykter ikke strømmen

I fjor var over 200 barn innom huset i Lillebekken i Oslo. I år håper Bache Flymo og von Ahnen på dobbelt så mange besøkende.

- Det er andre året på rad vi gjør det. Vi prøvde oss i fjor, da det var lite å finne på både for barn og voksne på grunn av corona. Nå vil vi igjen gjøre noe kult for barna, sier Bache Flymo.

Selve pyntingen begynte på mandag, men planleggingen har pågått i flere måneder. Bache Flymo og von Ahnen har bygd mye selv, men også fulgt med på Finn.no og kjøpt mye utstyr og pynt der.

- Det vi hovedsakelig har sett etter er store ting som beveger seg, prater og lager lyd, «animatronic»-figurer som er vanlig i USA. I Norge går det mye i statisk pynt som gresskar og edderkoppfigurer. Det er gøy med noe som blinker og tuter, så man skiller seg ut, sier Bache Flymo.

STOR KAR: Denne fyren er kostbar og tåler ikke regn, og er derfor trygt plassert innendørs. Foto: Privat
STOR KAR: Denne fyren er kostbar og tåler ikke regn, og er derfor trygt plassert innendørs. Foto: Privat Vis mer

Han eier seks halloween-figurer som alle måler over to meter. Totalt er det over tjue gjenstander som går på strøm.

- Du frykter ikke strømregninga?

- Veldig mange av de store gjenstandene skal bare stå ute på mandagen, for det er ikke sikkert de tåler det norske høstværet. Så strømmen er jeg ikke bekymret for, kanskje blir det en ekstra hundrelapp.

GRESSKAR: Med to ting du mest sannsynlig har hjemme gjør du gresskarskjæringen hakket enklere. Video: Malin Ridder-Nielsen Janssen. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Ellevill prislapp

Mats Bache Flymo har ti års erfaring fra eventbransjen og har derfor allerede tilgang på en del lyd og lys.

- Det ligger litt i genene mine å dra ting langt - når jeg først setter i gang. Men 95 prosent av motivasjonen er å gjøre det kult for «kidsa».

Totalt rigger han opp for 100 000 kroner.

MYE DEKOR: Inngangspartiet har selvsagt også blitt pyntet til halloween. Foto: Privat
MYE DEKOR: Inngangspartiet har selvsagt også blitt pyntet til halloween. Foto: Privat Vis mer

- Er det verdt pengene?

- Lyd og lys utgjør halvparten av summen, men dette er utstyr som er nedbetalt og som jeg eier fra før. Det resterende er verdien på halloween-pynten.

- Jeg er sparsommelig ellers i livet, og kjører en bil til 20 000 kroner. Utstyret og pynten blir dessuten brukt igjen år etter år, så jeg ser på det mer som en investering enn en utgift, legger han til.

416 godteposer

På innsida av døra skal samboeren Amalie von Ahnen sitte klar og dele ut totalt 416 godteposer til halloween-kledde barn.

- Jeg blir overrasket om antallet besøkende ikke dobler seg i år sammenliknet med i fjor. Vi har dimensjonert for 500 gjester, sier Bache Flymo.

Han skal selv kle seg ut, og sørge for «levende overraskelser» sammen med kompisen på den store, skumle dagen mandag 31. oktober.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer