Brukte timeshare-boliger på billigsalg

BOLIG: Skal du kjøpe timeshare-leilighet, bør du orientere deg på bruktmarkedet. Her kan du få en tidspart til en tiendedel av det andelen kostet som ny.

Publisert

Prisen for å bli timeshare-eier kan være uforholdsmessig høy om du kjøper en ny andel. Ikke sjelden er inngangsbilletten for en uke i året i Spania 100.000 kroner. I tillegg påløper årlige utgifter til vedlikehold, administrasjon og fellestjenester. De løpende utgiftene kan fort bli på flere tusen i året.

Turister i Syden blir ofte utsatt for pågående timeshare- selgere. Med sleipe salgstriks og aggressive salgsmetoder får de turistene til å betale overpris. Tidligere i år skrev Aftensposten at 35 kjøpere av timeshare- leiligheter går til sak for å få pengene tilbake. I gjennomsnitt krever de 70.000 kroner hver.

Tregt bruktmarked

Uansett om kjøperne føler seg lurt eller ikke: Dersom de etter et noen år er lei av å feriere på samme sted, og prøver å selge andelen videre, får de problemer. Bruktmarkedet for tidsparter er uoversiktlig og tregt. Det er vanskelig å finne noen som vil formidle et timeshare-salg. Selgerne må oftest finne egne annonsekanaler. Ofte må tidsparteierne vente i mange år før de får solgt andelen sin videre. Og de kan ikke engang regne med å få halvparten av den prisen de ga.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer