Budfristen ved boligkjøp bør bli lengre

Tempoet ved boligkjøp og -salg bør bli litt lavere, mener Forbrukerrådet og Eiendom Norge, som foreslår en frist på 30 eller 60 minutter før bud kan aksepteres.

BUDFRIST: Forbrukerrådet mener at budfristen ved boligkjøp bør bli lengre. Foto: Jarl Fr. Erichsen/NTB Scanpix
BUDFRIST: Forbrukerrådet mener at budfristen ved boligkjøp bør bli lengre. Foto: Jarl Fr. Erichsen/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

– Forbrukerne og de profesjonelle partene må få bedre tid i bolighandelen. Tempoet i budrunder kan tidvis bli så høyt at det er behov for å regulere budfrister, sier Inger Lise Blyverket, direktør i Forbrukerrådet.

Rådet går sammen med Eiendom Norge sammen om et lovforslag om minimumsfrister. Innspillet går til utvalget som skal gå gjennom loven om eiendomsmegling.

– Noen ganger går budrundene så fort at megleren ikke er i stand til å nå fram til alle potensielle kjøpere. Vi ønsker å gi forbrukerne og eiendomsmeglerne den tiden de trenger for å ta veloverveide valg i et av livets viktigste kjøpsøyeblikk, sier Blyverket.

Ønsker lovfestede budfrister

De to instansene har sammen spurt forbrukere hva de ønsker. På flere spørsmål fikk de ikke entydige svar. Budgiverne var ikke tydelige på om de ønsker ett ekstra døgn på å tenke seg om etter siste visning. Forbrukerne har heller ikke gitt et klart svar på om de ønsket forbud mot «kupping».

– Forbrukerne var derimot veldig tydelig på at de ønsket lovfestede budfrister. Da var det enkelt for oss å gå inn for dette forslaget, sier Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer