Budprosessen i et rolig marked

I et tregt marked er muligheten til gode kjøp bedre, men det kan ta tid å finne det du vil.

Publisert

Er omsetningshastigheten treg og kjøperne få, har du bedre kort på hånden for å sikre deg billigere bolig. Men du vil også som regel ha færre å velge mellom. I fraflyttingsområder og på landsbygda er boligmarkedet alltid mer eller mindre sovende. Men også i byene kan det spesielt i ferieperioder være tungt å omsette boliger. Er det for eksempel noen som selger med visning i romjulen, kan du regne med at det er en dyd av nødvendighet for selger, fremfor et nøye planlagt og regissert salg. Da er også muligheten der for å gjøre et godt kjøp.

Fjern illusjoner

I et slik marked er forarbeidet minst like viktig som i et hett marked. Særlig er det viktig å vurdere selgers situasjon og boligens antatte verdi. Selv om selger forventer å selge for over prisantydning, bør du med en gang fjerne den illusjonen ved å by under. Er du rustet med statistikk som viser at liknende boliger i nærområdet er solgt for langt lavere priser enn det selger krever, kan det også bidra til en mykere holdning. Er det ingen andre som er interessert i boligen, og eieren må selge, kan du godt presse med lave bud og tekniske forbehold og likevel skaffe deg boligen. Vet du at selger har det travelt, kan du også sette kort frist selv om budet er lavt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer