Budrunden i et hett marked

BOLIG: Handler du i "selgers marked" er det lett å bli fanget i overopphetede budrunder, og ende med å betale for mye. Her er taktikken for å unngå det:

Publisert

Når så budprosessen skal i gang, bør du allerede ha vurdert hva som er selgers situasjon, hva du syns boligen er verdt, om markedet er på vei opp eller ned og hva du kan betale. Dette er utgangspunktet for hvilken taktikk du bør velge. Her skisserer vi mulige taktikker når du handler i "selgers marked", og prisene er høye.

1: Unngå budrunder

Er boligen attraktiv, og kjøperne mange, kan det være smart å prøve å lure seg unna hele budrunden ved å kuppe visningen og sikre seg boligen før andre rekker å by. Du kan prøve å få en privat visning før boligen legges ut for fellesvisning. Mange selgere syns visninger er noe herk, og vil sikkert ikke si nei om sjansen byr seg til å slippe visninger med masser av mennesker.

Først i køen

For å finne boliger tidlig bør du ta kontakt med meglere og gjerne sjekke meglernes nettsteder. Her legges boligene ofte ut i god tid før de annonseres med visninger i avisene.

By godt nok

Men tro ikke at du snike deg foran i "budkøen" ved å by lavt. Skal du få tilslaget på denne måten, bør du gi et bud som selger vil være redd for å si nei til. Og du bør selvfølgelig sette fristen så kort at ikke andre kjøpere rekker å bli med. Byr du for lavt her, får du nei. Det samme skjer dersom kjøperen har godt tid. Du bør derfor by godt over prisantydning, om du anser denne for å ligge lavt, men kanskje ikke helt opp i det nivået du tror boligen vil ende på ved en budrunde. Fristen bør være kort. Håpet er at selger ser seg tjent med å slippe visninger, og at budet oppfattes som så bra at selger ikke tør å si nei.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer