Budsjett størrelse S

Gjør det selv: Her er de billigste måtene å stenge gjenboere og nysgjerrige forbipasserende ute.

Publisert
Sist oppdatert

Blonder

Har du en gammel blondeduk liggende? Eller en blondegardin? Blonder eller lett gjennomsiktige og hullete stoffer er nemlig en fin måte å slippe lyset inn, samtidig som du hindrer fritt innsyn. Fordelen med blonder framfor tynne stoffer er selvfølgelig også at du kan titte ut mellom hullene, mens utenforstående kun vil se omriss av hva som rører seg inne hos deg.

Er du lei av shabby chic-stilen og det bonderomantiske, kan du eksperimentere med å farge blonden mørk, eller i en knallfarge.

Fremgangsmåte: Mål opp størrelsen på vinduet. Legg til 4 cm på hver lengde, slik at du har noe å stifte på. Blonden kan festes til vinduet enten inne i rammen, eller utenfor rammen, med tegnestifter eller stiftemaskin.

Du trenger: En gammel blondeduk, eller lignende, og tegnestifter eller stiftemaskin. Har du ingen gammel blondeduk kan du kjøpe blondestoff, eventuelt et ferdig legg gardin du kutter opp. IKEA har greie blondelegg til rundt hundrelappen.

Pris for tre vinduer à 1x1 meter: Fra omtrent null til hundre kroner.

Tips: Jo tettere blonden er, og jo færre hull, jo mindre innsyn vil det bli. Det vil også hjelpe jo lenger unna forbipasserende blonden er, f.eks. vil det være lettere å se inn om du fester den helt inntil ruten enn om du fester den til vindusrammen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer