Bundet på hender og føtter

Leiekontrakt hindrer adgang til boligmarkedet.

Har du signert på en leieavtale med begrenset varighet kan du ikke kreve å løses ut av denne.  Foto: Colourbox.com
Har du signert på en leieavtale med begrenset varighet kan du ikke kreve å løses ut av denne. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Har huseier lov å nekte oss å si opp leiekontrakten før den utløper?

Boligprisene har falt. Rentene har falt. Bankene har løsnet litt opp på utlånspolitikken. Og for unge med trygg jobb er tiden gunstig for å komme seg inn i eiendomsmarkedet.

Etter årets første ukers lovende visningshelger er det mange som er redd for at prisene skal snu så fort at de blir priset ut av markedet, og de ønsker nå å kjøpe. Dette til tross for at flere eksperter mener vi ikke har nådd bunnen av hverken finanskrisen eller boligmarkedet, med enkelte hederlige unntak, som boligmarkedet i hovedstaden.

Advarer unge mot å kaste seg inn i boligmarkedet for enhver pris: Ungdom driver risikosport

Stoppet av leiekontrakt

Et ungt par i hovedstaden, Toralv og Silje, tenkte nettopp dette. Med dagens boligpriser og lånevilkår har de nå endelig sjanse til å komme seg inn på boligmarkedet, og etter den siste ukens skriverier ønsker de å snu seg rundt fort, for ikke å gå glipp av denne muligheten.

For tiden leier de, og de er bundet av en treårig leiekontrakt. Og bundet er et stikkord. For da de ringte huseier for å si opp kontrakten, fikk de beskjed om at de ikke kunne si opp før etter første mai i år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer