Burde du betale tilbake litt ekstra på lånet ditt?

Et par tre tusenlapper her, et par trehundretusen der.

Har du litt til overs, lønner det seg å krympe boliglånet nå. Foto: Colourbox.com
Har du litt til overs, lønner det seg å krympe boliglånet nå. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

AS Norge går bra, men en sliten verdensøkonomi har presset renter og boliglånsrenter nedover. De lave boliglånsrentene gir nordmenn med lån mer å rutte med enn vanlig. Har du en million i gjeld, betaler du 15.500 mindre tilbake til banken enn om rentenivået var "normalt" (seks prosent). Gjeldsfradraget blir dog noe mindre, så du sparer 9.104 kroner i året. Har du to millioner kroner i lån blir tilsvarende tall 31.000 og 18.000 kroner.

Hvor mye mer har du å rutte med? Sjekk hvor mye du sparer i forhold til normalrentenivået (seks prosent) med vår renteendringskalkulator.

Et klassisk råd fra økonomer er å betale tilbake litt mer på lånet i lavrentetider. Tusen kroner her, tusen kroner der. Boliglånet står der, så hvorfor ikke kose seg litt med pengene?

Du må gjerne dra på ferie. Men øker du innbetalingene til banken kan du dra på en mye finere ferie når lånet er tilbakebetalt.

Hvorfor velger "alle" annuitetslån når det lønner seg med serielån?

Spar 330.000 kroner

Ifølge Christine Warloe, forbrukerøkonom i Nordea, vil man kunne spare inn hele 330.000 kroner på å øke innbetalingene tilsvarende terminbeløp ved et normalrentenivå (seks prosent).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer