Burde du bo her?

Drømmer du om å flytte til utlandet? Disse byene er kåret til de beste å bo i.

Vancouver er verdens beste by å bo i.  Foto: Andrew Raun/Wikipedia
Vancouver er verdens beste by å bo i. Foto: Andrew Raun/Wikipedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du planer om å flagge ut, er Canada og Australia gode kandidater. I en undersøkelse utført av The Economist Intelligence Unit er det byer fra disse to landene som kupper topp ti-listen over hvilke byer som er most livable, mest levelig - eller best å bo i.

Verdens beste by Vancouver, ligger i Canada, den nest beste, Wien, er i Østerrike, mens tredjeplassen går til Melbourne i Australia.

140 byer verden rundt har blitt vurdert utifra 30 ulike faktorer som trygghet, helsevesen, utdanning, infrastruktur, kultur og miljø - der en kunne oppnå totalt 100 poeng. Poengsummene som havnet på topp ti-listen er ikke mindre enn imponerende: verdens ti beste byer fikk alle over 95 poeng.

Dårlig investering: Verdens verste boligmarkeder

Oslo på 24. plass

Oslo ble vurdert som eneste norske by, og havnet på en 24. plass. Hovestaden scoret 100 prosent på infrastruktur, 95 prosent på sikkerhet, mens helse og utdanning fikk 92 prosent. Det som trakk snittet mest ned var kultur og miljø, som ifølge Jon Copestake i EIU handler om fritidsaktiviteter, fra sport til teatertilbud, konserter, restauranter og nattklubber. - Men en score på 88 prosent her er langt fra dårlig, sier Copestake til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer