Burde du bytte hodeputen din?

Den får nemlig gjennomgå.

Gammel, klumpete og flat?  Foto: Colourbox.com
Gammel, klumpete og flat? Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste av oss er relativt flinke til å vaske sengetøyet regelmessig; og vi håper at de fleste også har fått med seg at de burde vaske selve puten, dynen og overmadrassen med jevne mellomrom.

De fleste anbefaler å vaske hodeputen en gang i halvåret. Men på ett punkt har puten fått nok, og du burde bytte. Men hvor ofte burde du bytte hodepute?

Les også: Hodeputen din kan inneholde opp til 16 ulike soppsorter.

Hvert 2. til 3. år

Ifølge møbel og sengekjeden Jysk, bør hodeputen byttes ut langt oftere enn dynen eller overmadrassen. Dette fordi den er utsatt for trykk fra hodet hver natt.

– En hodepute har en levetid på to-tre år, sier Kristin Haug Merkesdal, salgs og markessjef i Jysk, til DinSide.

Jysk anbefaler at man sjekker kvaliteten på puten sin etter tre år. Ifølge en undersøkelse utført av YouGov Zapera på vegne av Jysk i 2010 blant 1.218 tilfeldig utvalgte nordmenn, sover 35 prosent av oss på en hodepute som er mer enn tre år gammel. Gjelder deg, vil vi anbefale at du tar turen inn på soverommet for å sjekke den ut.

Det er heldigvis ingen komplisert operasjon. Har innholdet klumpet seg, er puten konstant flat, eller har du problemer med å slå den opp, er nok tiden moden for å inngå et forhold med en ny sengepartner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer