Burde du bytte slange på gassgrillen?

Sommerens viktigste test tar du nå.

Publisert
Sist oppdatert

Kull eller gass? Det er mange gode grunner til å velge sistnevnte til sin foretrukne grillmetode, og den viktigste for mange er at det er enkelt. Skru på gassen, trykk på tenningen, eventuelt tenn på med en fyrstikk og voilà: grillen er klar for ventepølser, flintstek eller sliders.

Se hvilke grillpølser du bør velge

På ett område er det likevel litt mer jobb med gassgrillen: Vedlikehold. I motsetning til kullgrillen, der vedlikeholdet stort sett gjøres av estetiske og hygieniske årsaker, er det sikkerheten som bør stå i høysetet før du erklærer gassgrillsesongen for åpnet.

Slangen har begrenset levetid

Et av de største problemområdene med griller er gasslangen. Den er laget i gummi, som kan sprekke opp etter noen års bruk, og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) anbefaler å bytte slangen minst annenhvert år.

Er du usikker på hvor gammel slangen din er, er det heldigvis lett å sjekke: Den er datostemplet. Som du kan se på bildet til høyre, er den merket med produksjonsår, og kvartal. For eksempel betyr 4Q/12 at slangen er produsert senhøsten 2012, og snart er moden for utskiftning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer