- Burde ha vært veldig enkelt

Et enkelt lite skjema ville ha løst mye frustrasjon rundt de nye byggereglene, mener Byggmesterforbundet.

Det er både dyrt og tidkrevende å bygge bad. Og med de nye reglene får tusenlappene ben å gå på, lenge før du går i gang.  Foto: Stine Okkelmo
Det er både dyrt og tidkrevende å bygge bad. Og med de nye reglene får tusenlappene ben å gå på, lenge før du går i gang. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De nye byggereglene som ble vedtatt og innført på rekordtid i fjor sommer har vært gjenstand for mye kritikk og frustrasjon. Dette gjalt i første omgang de nye reglene rundt universell utforming av baderom i nybygg, men senere har innstramming av hvem som kan utføre arbeid, og den lange og tungvinte søkeprosessen, samt dyre gebyrer blitt kritisert og diskutert.

Nå ser det ut som om reglene kan bli myket opp. Fredag foreslo kommunal- og regionalminster Liv Signe Navarsete på nytt å endre reglene knyttet til søknadsplikt for våtromsplanen i eksisterende bygg.

For selv om hensikten har vært god, har det i praksis kun ført til frustrasjon, merarbeid og økte kostnader for både forbrukere, bransjen - og det offentlige.

Se hvordan skal det gjøres: Fra mareritt til drømmebad på fire uker

Bransjen avventende fornøyd

Fredagens utspill fra Kommunal- og regionaldepartementet ble mottatt med glede av en samlet bransje. Også Byggmesterforbundet tiltrer dette, men med et klart forbehold: De avventer de konkrete reglene før de tør slippe jubelen helt løs.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer