Buskerud og Telemark

Publisert
Sist oppdatert

Ragnhild Larsen Nyhus Haaning i Eiendomsmegler1 Buskerud, mener Drammen-området og strandsonen vil være de sikreste stedene for boliginvestering i Buskerud, sett i et ti års perspektiv.

- Drammen-området har opplevd økende tilflytning de siste årene, samtidig som boligprisene har vært lavere der, enn i andre nabokommuner til Oslo. Det vil med andre ord være rom for en fortsatt sterk prisvekts i boligmarkedet i Drammen, forklarer hun.

I tillegg tror hun restriksjonene på bygging i strandsonene gir rom for ytterligere prisvekst langs Buskeruds kyst.

- Jeg er optimistisk i forhold til hele Telemark, for her har vi et lavt prisnivå på boliger fra før, sier faglig leder i Eiendomsmegler1 i Skien, Stein Nordberg. Han viser til meglerforbundets statistikk, hvor Telemark har hatt en bedre prisvekst enn de fleste andre områder i landet den siste tiden.

- Arbeidsmarkedet koker over her, og det kommer ennå flere arbeidsplasser snart. For eksempel vil nok RECs nye solcelle-fabrikk i Porsgrund ha et stort behov for arbeidskraft.

- Denne trenden har ført til svært gode priser i områder som ligger litt utenfor bykjernen, og trolig vil den positive utviklingen fortsette, tror Nordberg.

Han trekker frem som et sted hvor det har hatt god tilflytning og utvikling i boligprisene den siste tiden. Her tror han på en fortsatt økning i tilflytningen, noe som dermed også kan føre til en fortsatt økning av boligprisene.

Notodden opplevde mye fraflytning etter at industrien reduserte aktiviteten der. Nå har de imidlertid klart å snu den negative trenden.

- Med litt ny driv har Notodden klart å skape nye arbeidsplasser og dermed igjen blitt et attraktivt sted å bo, forklarer Nordberg.

De mange nye bank- og megleretableringene i Bø og Notodden det siste året viser at bransjen har stor tro på aktivitet i bolig- og fritidsmarkedet der.

Ellers vil Skien og Porsgrunn alltid være sikre byer å investere boligpenger i. Området ligger lavt prismessig i forhold til sammenlignbare områder som Tønsberg, Sandefjord og Larvik.

I Skien nevner Nordberg blant annet bydelene Falkum og Bratsberg som attraktive områder å investere i, og i Porsgrunn mener han Bjørntvedt og Vestsida er investeringsmessig sikre områder.

Tilbake til artikkelenVi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer