Buskerud og Telemark

Publisert
Sist oppdatert

Ragnhild Larsen Nyhus Haaning i Eiendomsmegler1 Buskerud, mener Drammen-området og strandsonen vil være de sikreste stedene for boliginvestering i Buskerud, sett i et ti års perspektiv.

- Drammen-området har opplevd økende tilflytning de siste årene, samtidig som boligprisene har vært lavere der, enn i andre nabokommuner til Oslo. Det vil med andre ord være rom for en fortsatt sterk prisvekts i boligmarkedet i Drammen, forklarer hun.

I tillegg tror hun restriksjonene på bygging i strandsonene gir rom for ytterligere prisvekst langs Buskeruds kyst.

- Jeg er optimistisk i forhold til hele Telemark, for her har vi et lavt prisnivå på boliger fra før, sier faglig leder i Eiendomsmegler1 i Skien, Stein Nordberg. Han viser til meglerforbundets statistikk, hvor Telemark har hatt en bedre prisvekst enn de fleste andre områder i landet den siste tiden.

- Arbeidsmarkedet koker over her, og det kommer ennå flere arbeidsplasser snart. For eksempel vil nok RECs nye solcelle-fabrikk i Porsgrund ha et stort behov for arbeidskraft.

- Denne trenden har ført til svært gode priser i områder som ligger litt utenfor bykjernen, og trolig vil den positive utviklingen fortsette, tror Nordberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer