Bustete lyskule

Løvetannslampa vil trolig formere seg i mange hjem framover.

Denne løvetannslampa ble en publikumsmagnet på dagens messe.  Foto: Per Ervland
Denne løvetannslampa ble en publikumsmagnet på dagens messe. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske designeren Marcus Arvonen har trolig designet det som vil bli årets store bestselger hva gjelder lampedekorasjon.

Blant en rekke av de nye produktene fra PS-kolleksjonen Ikea nå har lansert, var det ingen tvil om at løvtannslampa var den som blendet tilskuerne mest.

Diger løvetann

Designeren har latt seg inspirere av en løvetann før frøene spres av vindkastene. Når lampa er tent vil den kaste lange skygger ut i rommet, og det hele skal forestille løvetannsfrø som spres med vinden.

Ikke bare er lampa dekorativ og et blikkfang i seg selv, men den skal også ha ligget litt miljøvennlige tanker bak, ettersom den er pakket inn i minimalt med emballasje.

- Jeg er opptatt av at produktene mine skal være gjennomtenkt, og spesielt opptatt er jeg av miljøaspektet, ikke bare stilen, forteller Arvonen til DinSide.

Som alt annet fra Ikea, komme også denne lampa som en flatpakket tålmodighetsprøve. Lampa består nemlig av over hundre frø, og hvert enkelt frø må trykkes på manuelt.

Den er jo litt spesiell, hvor tror du folk kommer til å henge løvetannslampa?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer