Denne tønnegrillen er selvbygget og dezignet av undertegnede som er en aktiv DIYer på fritida.
Som bildet over viser med all tydelighet: Vi begynte med et tomt oljefat. Hvordan du får tak i det blir en sak mellom deg og din nærmeste bensinstasjon, bilverksted, parafinleverandør eller annen kandidat.
Skjær først et lite snitt i tønna med baufil eller liknende. Dette er bare en liten forberedelse.
Finn fram en elektrisk stikksag med egnet blad, og gnag deg gjennom midten på tønna - på alle sider ...
... slik at tønna deles i to. Du aner allerede nå hvor dette bærer hen.
Kantene på avkutta oljefat er skarpe. Skarpheten fjerner du fra faresonen ved å brette kantene innover med tang, slik bildet over viser.
Neida, ilden til tross: Grillen er ikke helt klar, med mindre du jobber i petroleumsindustrien og har en forkjærlighet for grillmat med kraftig oljebismak.
Du skal altså sette fyr på innsiden av tønna for å brenne bort oljerester og annet svineri.
Endeveggene i tønna er litt tynne å feste bein i. Vi forsterket endene med noen flate aluminiumsprofiler som festet med pop-nagler. Ja, til det skal du bruke en poptang. Kjekt å ha!
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger