Bygg nå - spar 100.000 kroner

Endringer i byggeforskriftene fordyrer hyttene.

- Hyttene blir fra 100.000 til 150.000 kroner dyrere, sier Benn Asgeir Båtvik i Norgeshus. Blomsterenga heter denne ferdighytten fra Norgeshus, som er en av leverandørens bestselgere. Foto: Norgeshus
- Hyttene blir fra 100.000 til 150.000 kroner dyrere, sier Benn Asgeir Båtvik i Norgeshus. Blomsterenga heter denne ferdighytten fra Norgeshus, som er en av leverandørens bestselgere. Foto: Norgeshus Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra 1. august må du betale mer for hytta. Byggeforskriftene stiller strengere krav til energieffektivitet, som innebærer at fritidsboliger må bygges med mer isolasjon og vinduer som tilfredsstiller krav til varmemotstand og lufttetthet mot luftlekkasjer. Dette fører igjen til at hytta blir dyrere.

Så mye koster hyttesommeren deg

Men snur du deg rundt nå, og sender byggemelding til kommunen innen 1. august, kan du fremdeles bygge hytta etter gammel forskrift.

- Kravet er at hytta må være levert kommunen med ferdig søknad innen fristen, forklarer Benn Asgeir Båtvik i Norgeshus. Så hvis man vil greie det innen fristen, bør man kjøpe tomt raskt, sier Båtvik til DinSide.

Ifølge Båtvik, er det endel som benytter seg av dette vinduet til å bygge ifølge gammel forskrift og få hytten rimeligere.

- Ja, det er endel som har gjort det, spesielt på hyttene har folk hastverk, fordi de ser at de ikke vil tjene det inn igjen. Men for husenes del ser de at husene blir bedre, og da er det ok, forteller Båtvik i Norgeshus.

- En god del kunder vil ta muligheten og byggemelde nå, før 1. august, sier Stian R. Moursund, markedssjef i Nordbohus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer