Bygg selv - spar penger?

Bygger du nytt hus i hovedstaden, skal det - i alle fall i teorien - være billigere enn å kjøpe en brukt bolig. Se også et utvalg av Oslo-tomtene som er til salgs nå.

Publisert
Sist oppdatert

De fleste stedene i landet er det mest lønnsomt å la hammeren hvile i fred. For her er de nybygde eneboligene generelt mye dyrere enn bruktboligene.

Men ett sted i landet, i hovedstaden, er konklusjonen motsatt.

KLIKK HER FOR Å SE NY- OG BRUKTPRISENE I DITT OMRÅDE.

Og

KLIKK HER FOR Å SE BOLIGTOMTER SOM ER TIL SALGS I OSLO NÅ - OG SOM LIGGER I DEN RIMELIGE ENDEN AV PRISSKALAEN.

Ikke nytt

I Oslo er bruktprisen i prosent av nyprisen nesten 109 prosent. Alle andre steder i landet ligger dette tallet under 100 prosent. Det viser tall fra Statistisk Sentralbyrå for 2003.I Bergen er prosentsatsen 99,4, hvilket betyr at ny- og bruktprisene er nesten like. I den motsatte enden finner vi Nord-Trøndelag. Her er bruktprisen i prosent av nyprisen bare 51,3. Her er det med andre ord svært lite lønnsomt å bygge selv.

At nye eneboliger er billigere enn bruktboligene i Oslo, er ikke noe nytt fenomen. De siste fire-fem årene har det faktisk vært slik.

Bygges lenger ut

Ifølge Thor Herman Christensen, forsker i Statistisk Sentralbyrå, kan en forklaring på Oslo-avviket ligge i plasseringen av de nye boligene som bygges.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer