Bygg selv - spar penger?

Bygger du nytt hus i hovedstaden, skal det - i alle fall i teorien - være billigere enn å kjøpe en brukt bolig. Se også et utvalg av Oslo-tomtene som er til salgs nå.

Publisert
Sist oppdatert

De fleste stedene i landet er det mest lønnsomt å la hammeren hvile i fred. For her er de nybygde eneboligene generelt mye dyrere enn bruktboligene.

Men ett sted i landet, i hovedstaden, er konklusjonen motsatt.

KLIKK HER FOR Å SE NY- OG BRUKTPRISENE I DITT OMRÅDE.

Og

KLIKK HER FOR Å SE BOLIGTOMTER SOM ER TIL SALGS I OSLO NÅ - OG SOM LIGGER I DEN RIMELIGE ENDEN AV PRISSKALAEN.

Ikke nytt

I Oslo er bruktprisen i prosent av nyprisen nesten 109 prosent. Alle andre steder i landet ligger dette tallet under 100 prosent. Det viser tall fra Statistisk Sentralbyrå for 2003.I Bergen er prosentsatsen 99,4, hvilket betyr at ny- og bruktprisene er nesten like. I den motsatte enden finner vi Nord-Trøndelag. Her er bruktprisen i prosent av nyprisen bare 51,3. Her er det med andre ord svært lite lønnsomt å bygge selv.

At nye eneboliger er billigere enn bruktboligene i Oslo, er ikke noe nytt fenomen. De siste fire-fem årene har det faktisk vært slik.

Bygges lenger ut

Ifølge Thor Herman Christensen, forsker i Statistisk Sentralbyrå, kan en forklaring på Oslo-avviket ligge i plasseringen av de nye boligene som bygges.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.