Bygg svømmebasseng!

Svømmebasseng lønnsomt? Ja, mener både Widar Fjellstad i Folkpool og Robert Fauske i DNB Eiendom. Ifølge de to er det på høy tid at boligeiere forandrer sin oppfatning om at svømmebasseng er unødig dyr moro.

Vil du ha oftere besøk av venner og familie, kjøp et svømmebasseng.
I tillegg tjener du penger!  Foto: Tore
Vil du ha oftere besøk av venner og familie, kjøp et svømmebasseng.
I tillegg tjener du penger! Foto: Tore Vis mer
Publisert

- Folk bygger svømmebasseng som gærne for tiden. Ikke rart når vi vet at i de fleste tilfeller øker verdien av boligen med like mye eller mer enn det selve bassenget koster, forteller Widar Fjellstad, administrerende direktør i Skandinavias største produsent og leverandør av svømmebasseng, Folkpool.

Verdistigning høyere enn utgift

Fjellstad får støtte av daglig leder Robert Fauske i DNB Eiendom.

- Et svømmebasseng i hagen er nå ofte en lønnsom investering. Vi får inn stadig flere eksempler på at verdistigningen ikke bare overgår investeringen, men at den også gir et pent overskudd, bekrefter Fauske.

Det er imidlertid viktig at bassenget ser pent ut og ikke stjeler for mye av tomten. Selv om svømmebasseng ikke er så vanlig i Norge, er det et stort pluss dersom du skal selge boligen. - Og akkurat nå er det ikke noe problem å finne kjøpere til boliger i 3 - 8 millioners klassen avslutter Fauske.

Rekordhøy omsetningsøkning

Bassengprodusenten Folkpool doblet i fjor omsetningen og har hittil i år hatt en omsetningsvekst på 40 %.

-Jeg tror det skyldes at folk har bedre økonomi og at de ønsker å gjøre boligen sin mer attraktiv. Fremdeles er det relativt få med svømmebasseng her i landet. Omkring én av 300 villaer har basseng. I Sverige er det én per 150 villa, selv om klimaet er identisk, sier Fjellstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer