Basseng i hagen

Bygge basseng i hagen?

Dette må du vite!

BASSENG I HAGEN: For mange er det en våt drøm med et privatbasseng i hagen - og etterspørselen har økt betraktelig siste året. Tenker du på å skaffe deg et selv? Les under alt du må vite i forveien! Foto: NTB Scanpix.
BASSENG I HAGEN: For mange er det en våt drøm med et privatbasseng i hagen - og etterspørselen har økt betraktelig siste året. Tenker du på å skaffe deg et selv? Les under alt du må vite i forveien! Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Markedet for privatbasseng har eksplodert det siste året, en åpenbar grunn er reiserestriksjonene til varmere strøk i forbindelse med pandemien, ifølge Morten Bruvold, salgsansvarlig hos vannteknologi-konsernet BWT.

Og det som kanskje var forbeholdt «eliten» før, er nå mye mer tilgjengelig for «hvermansen» - for med flere typer bassenger på markedet, varierer også prisene.

- Basseng i hagen er helt klart for de fleste, det handler mye om prioriteringer - prisene på basseng varierer etter hvilken type basseng og utstyr man velger, sier Bruvold.

Om du vurderer å bygge basseng i hagen din, er det flere faktorer du bør tenke igjennom før du hopper i det.

Her får du vite de viktigste!

Byggeregler for privatbasseng

Ønsker du å få bygget basseng, bør du starte med å tenke gjennom behovet ditt, og hvor stor plass du har i hagen, råder Arne Nesje, seniorforsker i SINTEF:

- Vil du ha et lite basseng til barna, eller et som også de voksne kan bruke til svømming? Skal du kunne trene i det, bør det ha en vanndybde på 70-80 centimeter og en lengde på åtte-ti meter, sier Nesje.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer