Bygge med blokker

En mur kan lages på mange måter. Vi har brukt forskalingsblokker.

Forskalingsblokker - nesten like enkelt som byggeklosser. Foto: Brynjulf Blix
Forskalingsblokker - nesten like enkelt som byggeklosser. Foto: Brynjulf Blix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når man skal sette opp en mur finnes deg mange løsninger. Hvilken avhenger av så mangt, som størrelse, plassering, egeninnsats, budsjett og tid.

Forskaling og betongblander er en variant. Hvis det er snakk om en liten mur kan det være greit å snekre en forskaling og blande betongen selv, men til større prosjekter er det bedre å leie forskalingskassetter og bestille ferdig betong.

Men det er ikke alltid det er praktisk med forskaling, og kassettene kommer i faste størrelser som ikke alltid passer til prosjektet.

Et godt alternativ er forskalingsblokker.

Les også: Mur som ikke må mures

Vårt prosjekt

Vi ønsket en utvendig trapp ned i kjelleren, for å få bedre adkomst når saker og ting skal opp og ned av kjelleren. Der innredes det både hobbyverksted og musikkrom, og det er praktisk å kunne ta ting rett ut i stedet for gjennom resten av kjelleren og gjennom huset.

Men det er ikke bare å lage en trapp, det måtte graves og skjæres ut åpning til dør, og så bygges en kasse rundt trapp og døråpning. På grunn av husets spesielle konstruksjon kunne hele kassa ligge innenfor det eksisterende takutspringet på hele 120 cm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer