Byggeboom i hytte-markedet

Hyttebyggingen mot nye høyder

Publisert
Sist oppdatert

Vi bygger hytter som aldri før. Veksten var på 35 prosent i første kvartal i år i forhold til samme periode i fjor, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB).

Her er Norges billigste strandlinjer

Høye byggekostnader og økte rentekostnader demper etterspørselen etter nye boliger, men nordmenns iver etter hytter lar seg ikke påvirke av dette. Tvert imot viser det seg at påbegynt bygging av hytter økte med 35 prosent i første kvartal i år sammenlignet med samme periode i fjor.

I typiske hyttefylker som Telemark og Oppland bygges det nå mer fritidsboliger enn vanlige boliger, melder Statistisk sentralbyrå. I disse to fylkene utgjorde hyttebygging 40 prosent av den totalt igangsatte arealbyggingen i første kvartal, mens tallet for landet totalt sett viser at hytter utgjør 7,8 prosent av den igangsatte byggingen.

Betaler mest for hyttene som ligger høyest

Bygging av boliger falt med 24 prosent sammenlignet med første kvartal i fjor. Det er bygging av nye blokkleiligheter, rekkehus, kjedehus og andre småhus som trekker ned. Bygging av eneboliger og tomannsboliger holder seg på samme nivå som i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer