Byggeprosessen

Publisert
Sist oppdatert

Byggeprosessen begynner når alle offentlige kontorer og låneinstitusjoner har gitt deg grønt lys.

Rydding og planering

Har du kjøpt tomta privat, er rydding av den første steg mot det ferdige huset. I tettbygde strøk er tomtene små og ryddingen relativt uproblematisk. Er tomta skogbevokst, kan du hogge/sage selv eller få andre til å gjøre det.

Når tomta er ryddet, graver entreprenøren ut og skyter terrenget slik at det får ønsket form. Medfører dette sprenging, bør du sørge for at en skriftlig beskrivelse av sprengningsarbeidet er på plass før det starter.

Etabler kontakt med rørlegger og elektriker, som legger ned stikkledning og monterer strøminntak. Deretter planeres tomta for bygging av grunnmuren.

Grunnmur

De fleste husleverandører venter at du står for oppsetting av grunnmuren, enten på dugnad/selv eller ved hjelp av fagfolk. Du må ha en faglig godkjent ansvarshavende for grunnmuren, gjerne en entreprenør.

I samarbeid med entreprenør setter du opp en framdriftsplan for oppsetting av muren. Planlegg hvor pipa skal stå. Sørg for at støtteveggene plasseres korrekt. Det samme må fundamenter for dragere. Ulike materialer kan brukes til grunnmuren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer