Bytt ut leiligheten med husbåt!

BOLIG: Deprimert av boligprisene? Det er unektelig bittert å betale 1.5 million for en 22m² ett-roms kjellerleilighet på Frogner. Er du villig til å jenke på standard eller størrelse for å betale mindre? Gjør som nederlenderne: Kjøp deg husbåt!

Publisert

Stadig flere av oss drømmer om å flytte på sjøen, enten for en kort periode eller for godt.

I USA, Danmark, England og ikke minst i Nederland er det å bo i båt et helt vanlig syn. Bare i Amsterdam bor det rundt 2400 familier i husbåter. Samtidig sitter vi nordmenn i våre trange, overprisete leiligheter og syter over de høye boligprisene.

Riktignok må du legge drømmen om enebolig på hylla for en periode, men noen år med bølgeskvulp behøver slett ikke å bli noen dårlig erstatning.

Studenter og yrkesaktive

- Det er først de siste årene at det er blitt populært blant så mange å bo i båt. Både studenter og yrkesaktive velger å bo på denne måten. Det har helt klart sammenheng med de høye boligprisene at folk velger å bo i båt, sa Morten Sven ved Herbern Marina til DinSide tidligere i år.

Vinterpriser på Aker Brygge

I vinterhalvåret, fra 1. oktober til 15.april, koster det rundt 120 kroner per fot, pluss 4000 kroner i botillegg å kose seg på Aker Brygge. Summen dekker leien for hele vinterhalvåret, og du får tilgang til sanitæranlegget.

Vanligvis ligger det rundt 60 bebodde båter på Aker Brygge. Om sommeren flytter imidlertid mange båtboerne bort fra Aker brygge fordi prisen på bryggeplassen da øker kraftig. Mange av båteierne trekker da ut til Hovedøya.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer