Byttet til LED - sparer tusenlapper i året

Familien Carlsen sparer 8.000 kroner hvert år siden de gikk fra halogen til LED. I løpet av 10 år, sparer de hele 150.000 kroner i strømutgifter og lyspæreinnkjøp.

MYE Å SPARE: Familien Carlsen angrer ikke på at de gikk fra halogen til LED.  Foto: NORTRONIC
MYE Å SPARE: Familien Carlsen angrer ikke på at de gikk fra halogen til LED. Foto: NORTRONIC Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Carina og Christian Carlsen har byttet fra halogen til LED-pæreri huset sitt. I første omgang byttet de pærer i 24 downlights, som til sammen utgjorde en besparelse på 2.300 kroner hvert år.

I neste fase skal de bytte til LED i alle husets 90 lyspunkter - og de ser da på en besparelse på cirka 8.000 kroner per år.

Snart MÅ du bytte til LED: Det er slutt for halogenpærer fra 2016

Innså besparelsen

Familien Carlsen byttet fra 50-watts halogenpærer til 6-watts LED-pærer. I første omgang byttet de i 24 lyspunkter, men etter å ha sett størrelsen på besparelsen, vil de bytte i alle husets 90 lyspunkter.

– Med tanke på at vi har gått fra 50 til 6 watt per pære, i 24 lamper, er det ingen overraskelse at strømforbruket til belysning har gått ned betraktelig. Men da vi forsto hvor mye vi kunne spare, bestemte vi oss fort for å bytte til LED-pærer i alle lyspunkter i huset, sier Christian Carlsen.

Når alle halogenpærene er byttet med LED, vil familien spare cirka 8.000 kroner bare i strømutgifter.

Det er også andre måter å kutte strømregningen på

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer