Canal Digital fjerner kortavgiften

Men ikke gled deg for tidlig...

Forbrukerombudet jobber aktivt for at det skal bli lettere å sammenligne priser på kanalpakker fra de ulike tilbyderne.  Foto: Colourbox.com
Forbrukerombudet jobber aktivt for at det skal bli lettere å sammenligne priser på kanalpakker fra de ulike tilbyderne. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forbrukerombudet har lenge jobbet for å gjøre det enklere for forbrukere å sammenligne de ulike TV-tilbudene.

Et av ankepunktene har vært at en rekke avgifter ikke har vært inkludert i månedsprisen, blant annet kortavgiften. Dette ifølge seksjonssjef i Forbrukerombudet, Bente Øverli. Nå kutter Canal Digital kortavgiften for sine parabolkunder.

Les også: Canal Digitals problem-dekoder

Øker pakkeprisen

Det betyr imidlertid ikke at det blir billigere, snarere tvert imot.

Ifølge informasjonssjef Jørgen Thaule økes faktisk prisen på Norgespakken (den billigste kanalpakken Canal Digital tilbyr sine parabolkunder) med 44,50 kroner i måneden. For eksisterende kunder vil det si at totalprisen økes til 2.388 kroner fra 1.866. For nye kunder vil etableringskostnader komme i tillegg.

Uproblematisk med høyere pris

Forbrukerombudet synes ikke det er problematisk at prisen øker.

- Vi er opptatt av at prisbildet skal være enklere, slik at det blir lettere for forbrukerne å sammenligne, og at de ikke får seg noen overraskelser når regningen kommer, sier Øverli til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer