- Canal Digital sperrer HD-kanaler

Som å låse et mobilabonnement til én dårlig mobil.

Det er ikke få nordmenn som har problemer med TV-signalene sine, skal vi tro debatten som har rast i forumet vårt i sommer. Foto: colourbox.com
Det er ikke få nordmenn som har problemer med TV-signalene sine, skal vi tro debatten som har rast i forumet vårt i sommer. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Canal Digital-debatten har nok en gang rast på sidene våre, etter at vi skrev om software-oppdateringen til selskapets HD PVR-bokser for kabelTV-kunder som aldri kom.

En av dem som interessert har fulgt debatten er Bjørn Fosli fra Bærum. I frustrasjon over både den tekniske kvaliteten og ikke minst bildekvaliteten på Canal Digitals HD-dekodere for parabol investerte han i vinter i en Technisat Digicorder HD S2. Dette skal være en high-end HD PVR, men opplevelsen var en helt annen.

- Jeg opplevde at billedkvaliteten på ordinære (SD) signaler var bedre enn Canal Digital-boksen sine HD-signaler, sier Fosli til DinSide.

Dette skyldes at Canal Digital har låst HD-signalene opp mot sin boks, såkalt paring. Det vil si at man kun kan motta HD-signaler fra de dekoderne Canal Digital selger selv. Fosli henvendte seg til kundeservice hos Canal Digital i forrige og fikk til svar at "slik var det bare" og "ville han se HD-kanalene, måtte han kjøpe deres dekoder".

- Jeg synes dette er direkte hårreisende og undres jo først og fremst over om det er lovlig. De knytter jo opp en tjeneste de selger mot ett dårlig, produkt de også selger, uten å gi andre tilbydere mulighet til å levere et konkurrerende produkt. Det ville jo være som om NetCom hadde knyttet sine mobilabonnement kun opp mot én telefon av dårlig kvalitet som de solgte til en høy pris...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer