Canal Digitals problem-dekoder

Riks TV og Grundig er ikke de eneste som fortjener kjeft. I dag er turen kommet til Canal Digital.

En boks til besvær. Foto: Øyvind Paulsen
En boks til besvær. Foto: Øyvind Paulsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jeg var en av de første i Norge som testet Canal Digitals HD-PVR da den kom i fjor, og til tross for flere barnesykdommer ga jeg den god kritikk: Den var mye bedre enn den første HD-dekoderen fra samme selskap, og hadde god bilde- og lydkvalitet både på sendinger og opptak.

Barnesykdommer?

Nå har det imidlertid gått over et år siden testen, og programvareoppdateringen som Canal Digital lovet har ennå ikke kommet til tross for at både vi og flere av våre lesere jevnlig har fått høre at en ”fix” nå er rett rundt hjørnet de gangene vi har henvendt oss til Canal Digitals kundesenter.

Hva er det som ikke fungerer?

Etter å ha brukt HD-PVR i over et år er dette vår smørbrødliste med problemer:

  • Elendig EPG.Den elektroniske programguiden har ofte problemer med å vise selv dagens TV-program, og lurer du på hva som går på TV-en i morgen kan du nesten glemme det. Siden tekst-TV løsningen også er treg betyr det i praksis at du mister oversikten over hva som går på TV. Dette gjør også at du gjør langt færre opptak til harddisken, fordi du må legge inn start og stopp-tidspunktene manuelt i stedet for å trykke på en enkelt knapp. På dette punktet er for eksempel Gets HD-PVR helt overlegen, her vises nemlig alle kanalene stort sett umiddelbart.
  • Skifter kanal.Hver gang du trykker på EPG-knappen hopper boksen rett til Discovery Science uansett hvilken kanal du faktisk ser på. Dette er spesielt irriterende når du ser på et pauset opptak. Da nullstilles nemlig dette…
  • Pauserot.Dekoderen har to TV-tunere og skal dermed la deg se på en TV-kanal samtidig som du tar opp fra en annen. I praksis er det imidlertid ikke like enkelt. Hvis jeg for eksempel ser på nyhetene på NRK og et opptak jeg har programmert tidligere starter, blir jeg nemlig automatisk skiftet over til kanalen det skal gjøres opptak fra. Også dette medfører at jeg mister opptak av et program jeg har benyttet pauseknappen på, for når jeg skifter tilbake til den kanalen jeg så på, ja da er det direktesendingen jeg ser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer