Chilipulver trekkes fra markedet

Noramix Import AS trekker tilbake chilipulver av merket TRS. Årsaken er at det mangler merking på skandinavisk språk om at det ikke skal konsumeres ukokt.

Oslo 20200423. 
Importøren Noramix Import AS trekker tilbake chili pulver, 400 g pose, fra England/India av merket TRS. Årsaken er at produktet mangler merking på skandinavisk språk om at det ikke skal konsumeres ukokt.
Foto: Mattilsynet / NTB scanpix
Oslo 20200423. Importøren Noramix Import AS trekker tilbake chili pulver, 400 g pose, fra England/India av merket TRS. Årsaken er at produktet mangler merking på skandinavisk språk om at det ikke skal konsumeres ukokt. Foto: Mattilsynet / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Produktet det dreier seg om, kommer i 400 grams pose importert til Norge fra India via England og er merket TRS chilli powder.

TREKKES TILBAKE: Importøren Noramix Import AS trekker tilbake chili pulver, 400 g pose, fra England/India av merket TRS. Årsaken er at produktet mangler merking på skandinavisk språk om at det ikke skal konsumeres ukokt.
Foto: Mattilsynet / NTB scanpix
TREKKES TILBAKE: Importøren Noramix Import AS trekker tilbake chili pulver, 400 g pose, fra England/India av merket TRS. Årsaken er at produktet mangler merking på skandinavisk språk om at det ikke skal konsumeres ukokt. Foto: Mattilsynet / NTB scanpix Vis mer

Varen er merket på engelsk med «Do not consume uncooked» og på tysk «Verbrauchen Sie nicht roh». Denne merkingen fremkommer ikke på norsk, svensk eller dansk språk.

Produktet er ikke trygt å spise for forbruker uten at det varmebehandles (kokes) først.

Chilipulveret er solgt i Rema-butikker i Oslo- og Bergensområdet, i til sammen 33 butikker. Rema 1000 melder at varen er sperret for salg i butikkene og vil gå ut av sortimentet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer