Cola som vaskemiddel

Rengjør alt fra toalettet til kaffetrakteren.

Du kan gjøre mye mer med Coca Cola enn å drikke den. Vaske do, for eksempel. Foto: Stock.xchng
Du kan gjøre mye mer med Coca Cola enn å drikke den. Vaske do, for eksempel. Foto: Stock.xchng Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coca-Cola er en av verdens mest kjente merkevarer og antakelig brusen det drikkes mest av, men visste du at cola også fungerer som rengjøringsmiddel?

Brusen skal ha en rekke bruksområder i heimen - men vær obs på kan miste lysten på å drikke cola når du ser hvor effektiv den er som vaskemiddel ...

Cola på kjøkkenet

Det meste kjente rengjøringstrikset er antakelig å bruke cola mot svidde kasserollebunner. Har du svidd fast lørdagens risengrynsgrøt og sliter med å få vasket bunnen ren, heller du oppi cola og lar det stå noen timer før du vasker kjelen, skriver Care2.com. Slik skal det være mye lettere å få bort det som har svidd seg fast.

Et annet triks er bruk av cola for å rengjøre kaffetrakteren. Den skal nemlig fjerne kalk som gjerne legger seg på innsiden av glasset til kolben. Også her er trikset å fylle kolben med cola og la det stå noen timer før du vasker og skyller den godt.

Og det lønner seg å rengjøre kaffetrakteren jevnlig. En skitten kolbe kan gi dårlig smak på kaffen. Dessuten skal jevnlig rens kunne forlenge kaffetrakterens levetid.

Les også: Nordmenn sverger til denne kaffen

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer