Cola som vaskemiddel

Rengjør alt fra toalettet til kaffetrakteren.

Du kan gjøre mye mer med Coca Cola enn å drikke den. Vaske do, for eksempel. Foto: Stock.xchng
Du kan gjøre mye mer med Coca Cola enn å drikke den. Vaske do, for eksempel. Foto: Stock.xchng Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coca-Cola er en av verdens mest kjente merkevarer og antakelig brusen det drikkes mest av, men visste du at cola også fungerer som rengjøringsmiddel?

Brusen skal ha en rekke bruksområder i heimen - men vær obs på kan miste lysten på å drikke cola når du ser hvor effektiv den er som vaskemiddel ...

Cola på kjøkkenet

Det meste kjente rengjøringstrikset er antakelig å bruke cola mot svidde kasserollebunner. Har du svidd fast lørdagens risengrynsgrøt og sliter med å få vasket bunnen ren, heller du oppi cola og lar det stå noen timer før du vasker kjelen, skriver Care2.com. Slik skal det være mye lettere å få bort det som har svidd seg fast.

Et annet triks er bruk av cola for å rengjøre kaffetrakteren. Den skal nemlig fjerne kalk som gjerne legger seg på innsiden av glasset til kolben. Også her er trikset å fylle kolben med cola og la det stå noen timer før du vasker og skyller den godt.

Og det lønner seg å rengjøre kaffetrakteren jevnlig. En skitten kolbe kan gi dårlig smak på kaffen. Dessuten skal jevnlig rens kunne forlenge kaffetrakterens levetid.

Les også: Nordmenn sverger til denne kaffen

Cola på badet

Alle som har flisgulv på badet kjenner til utfordringen med å få fugene rene. Også her skal cola kunne gjøre susen. Ved å helle brus på den skitne fugemassen og la det trekke noen minutter før du vasker, skal det være enklere å få bort skitten.

Er det flekker som viser seg umulige å få bort, kan du prøve en fugepenn, som dekker over misfargingen. I tillegg til å dekke over flekkene vil malingen i fugepennen forsegle fugen, slik at det blir vanskeligere for ny skitt å sette seg.

Et annet bruksområde er toalettet. Tømmer du en colaboks i do og lar det stå en times tid, skal det bare være å skylle ned for å få bort ... skitt og lort. En god grunn til å tømme cola i do, altså.

Les også: Nei, du bør ikke skylle av oppvasken!

Fjerner flekker

Den populære brusen skal også være velegnet for flekkfjerning. Er det vanskelig å få vasket frontruta på bilen, kan det være verdt et forsøk å prøve med cola.

Brusen skal også få bort flekker på klær, ikke minst fettflekker. Det er innholdet av fosforsyre som gjør dette, ifølge ehow.com. Dette er et godkjent tilsetningsstoff i matvarer med E-nummer E338.

I tillegg skal cola kunne fjerne uønsket lukt fra klærne. Husk at det kan være vaskemaskinens skyld at klærne lukter vondt etter vask. For å fjerner flekker eller lukt med cola skal trikset være å tømme en boks inni trommelen før du skrur på vaskemaskinen og lar den gå en runde.

Les også: Nå kan du vaske hvitt og farget sammen!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer