Da oljetanken skulle tømmes, startet marerittet

Ved en feil ble det boret hull gjennom parafinoljetanken i hagen til Morten Agasøster. Fjerning av den forurensede massen har ført til store skader på hus og hage - til en prislapp på over en million.

FORURENSET MASSE: Graving foran inngangspartiet, og under gulvet i gangen, er noe av det Morten Agasøster har måttet leve med etter at selskapet som skulle tømme oljetanken for parafin, boret hull i tanken. Foto: Privat
FORURENSET MASSE: Graving foran inngangspartiet, og under gulvet i gangen, er noe av det Morten Agasøster har måttet leve med etter at selskapet som skulle tømme oljetanken for parafin, boret hull i tanken. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Innen 1. januar 2020 må alle som har en oljetank i hagen, sikre at de ikke kan utgjøre en fare for forurensning, som for de fleste vil innebære å fjerne tanken eller å tømme den.

Det var dette Morten Agasøster i Horten gjorde et forsøk på, da han hyret inn et selskap til å tømme parafinoljetanken som ligger nedgravd utenfor boligen hans i Horten, i februar i år.

Men da de ved en feiltakelse boret hull gjennom parafinoljetanken, som førte til lekkasjer, startet problemene.

Fortsatt, ni måneder senere, er deler av huset ubeboelig.

- Grav frem tanken

- Alle tankeiere plikter å treffe tiltak for å hindre at deres oljetank utgjør noen risiko for forurensning – både når tanken er i bruk, og når den ikke lengre skal brukes, forteller seniorrådgiver Gunnhild Preus-Olsen, ved seksjon for avfall og grunnforurensning i Miljødirektoratet til Dinside.

Dette var Morten Agasøsters mål da han bestilte tømming av parafinoljetanken. Men da dette gikk galt, var det altså han som sto med ansvaret for forurensningen fra tanken.

Siden februar har det dermed pågått et omfattende arbeid for å rydde opp etter lekkasjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer