Da Vinci koden-slottet

Du kan bli den stolte eier av slottet hvor Dan Browns bestselger Da Vinci-koden ble filmet! Om du har svimlende 170 millioner kroner på bok vel og merke, kan Château de Villette bli din.

Publisert
Sist oppdatert

Historisk slott til salgs

Synes du det var litt kjedelig å være på hytta i sommer og er på jakt etter en litt mer spenstig feriebolig?

Da trenger du ikke lete videre. Nå er nemlig slottet som ble brukt i filmatiseringen av Dan Browns bestselger Da Vinci koden, til salgs - og det kan bli ditt. Har du 170 millioner kroner å bruke, kan du bli den neste eieren av denne herskapelige boligen, som ligger 40 minutter fra Paris. Med på kjøpet får du alt inventar.

Stor bildespesial: Se Da Vinci koden-slottet her!

Det er ingenting å si på slottets tidligere eieres storhet. Château de Villettes første eier var greven av Aufflay, Jean Dyell II, som var ingen ringere enn Solkongen Ludvig, "staten det er meg" den 14., sin ambassadør til Italia.

Château de Villette ble tegnet av den anerkjente franske arkitekten Francois Mansart og senere fullført av hans nevø Jules Hardouin-Mansart, på 1600-tallet. Hardouin-Mansart er mannen som tegnet Le Petit Trianon, en del av solkongens Versailles-slott, og den fantastiske speilhallen inne på Versailles. Det er dermed ikke uten grunn at Château de Villette ble kalt "Lille Versailles". Hagen ble designet av landskapsarkitekten Le Nôtre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer