Surround på TV2 Sumo, Viaplay, NRK og andre strømmetjenester

Dæven, fikk du med deg den fantastiske lyden på Viaplay-filmen?! Ikke jeg heller

KOMMENTAR: Vi skriver 2017, og fortsatt har ikke store aktører som Viaplay, TV2 Sumo og NRK forstått at film ikke er musikk.

HJEMMEKINO: Neida, fullt så avansert trenger det ikke være. Men mange har i dag enklere hjemmekinoanlegg i stua som får stå ubrukt, all den tid flere strømmeleverandører fortsatt ikke har støtte for filmlyd på filmtjenestene sine. Foto: Zoltan Pataki / Shutterstock / NTB scanpix
HJEMMEKINO: Neida, fullt så avansert trenger det ikke være. Men mange har i dag enklere hjemmekinoanlegg i stua som får stå ubrukt, all den tid flere strømmeleverandører fortsatt ikke har støtte for filmlyd på filmtjenestene sine. Foto: Zoltan Pataki / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Helikopteret letter, og forsvinner ut av den høyre delen av skjermen. Lyden følger etter, og lukker du øynene forstår du likevel hvor det drar. Det forsvinner bak deg over tretoppene. Soldatene står igjen, med våpnene hevet. Fienden lurer i skogen, skjult bak trærne. Du hører en svak rasling, raske skritt bak deg, til venstre. Sekundet etter brytes stillheten. De åpner ild. Kulene kommer fra øst, vest, nord og sør. Adrenalinet ditt pumper – dette kan umulig ende godt.

Slik kunne det i alle fall vært. I stedet sitter du med stereolyd fra to av de fem høyttalerne og lurer på hva i alle dager som skjer.

For selv om kalenderen viser 2017, er det fortsatt filmtjenester som insisterer på å levere filmene med lyd som er ment for musikk. Netflix og HBO Nordic er hederlige unntak, selv om det tok litt tid for sistnevnte å få det på plass. Amazon Prime Video gir deg filmlyd dersom du har den rette TV-en eller deres egen maskinvare.

Lyd like viktig

Men hva med Viaplay? TV2 Sumo? NRK? C More? Hvor mye lenger må jeg se actionscenene i «The Blacklist» uten et komplett lydbilde? Og hvordan våger TV2 Sumo (og C More) å tilby Bond-filmen «Spectre» i stereo? James Bond?! Actionfylte kampscener, biljakter og andre heftige scener blir flate og triste der de kunne vært omsluttende og engasjerende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer